Zoeken

Abbas El Fassi: "Benkirane’s programma is populistisch en demagogisch"

13 december 2011 - 17:00 - Marokko

©

Abbas El Fassi, Istiqlal-leider bekend voor zijn gewoonlijke zorgvuldig woordkeuze, heeft zondag openlijk kritiek geuit op de RNI en de Coalitie voor Democratie (G8), de USFP en zelfs op zijn nieuwe bondgenoot, de PJD.

Abbas El Fassi zei zondag tijdens een meeting van de Istiqlal dat het programma van de islamitische partij "populistisch en demagogisch" was. Verrassende verklaring van de man wiens partij net heeft aangegeven dat het zal deelnemen aan de nieuwe PJD-regering.

Voor de vertrekkende Premier is het feit dat zijn partij slechts 60 zetels haalde in de parlementsverkiezingen van 25 november, de oorzaak van een zeer realistisch programma, zonder populisme of demagogie. Abbas El Fassi geeft als voorbeeld de door de PJD beloofde groei van 7% terwijl de Istiqlal zich houdt aan een economische groei van 5%.

Tijdens zijn toespraak hekelde Abbas El Fassi ook Salahdine Mezouar, RNI-leider die zou hebben genoten van zijn relaties met de autoriteiten van Meknes om een zetel in het parlement te halen. Abbas El Fassi stelt ook dat het aantal zetels gewonnen door de RNI een echte nederlaag is voor de partij.

Tijdens zijn toespraak, bekritiseerde de politicus de uitgaven van Mezouar om zijn ego te vleien in de media, door al zes maand lang te zeggen dat hij de nieuwe Premier wordt. Abbas El Fassi voert ook aan dat Salahdine Mezouar tegen het budgetrecht 2012 was, die een solidariteitsfonds voorstelde.

De Coalitie voor Democratie (G8) werd beschreven door Abbas El Fassi als een "politieke vertigo", waarvan een deel meewerkt met Benkirane, terwijl de rest de oppositie vormt.

De Socialistische Unie van Populaire Krachten (USFP) zou ervoor hebben gekozen in de oppositie te stappen omdat de partij in intern niet meer draait sinds de regering-El Youssoufi. Abbas El Fassi zegt dat dit waarschijnlijk komt omdat "ze niet kiezen voor de juiste ministers in de regering".

Tenslotte heeft Abbas El Fassi lof geschonken over de prestaties van de Istiqlal tijdens zijn mandaat, met name de afdelingen van huisvesting, transport en gezondheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team