Zoeken

Coalitie van acht partijen in Marokko

7 oktober 2011 - 09:44 - Marokko

©

Salaheddine Mezouar, leider van de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), kondigde woensdag de vorming van een coalitie met zeven andere partijen, namelijk de Constitutionele Unie (UC), Volksbeweging (MP), Authenticiteit en moderniteit partij (WFP), Socialistische partij (PS), Groen links (PGV), de partij van de Arbeid (PT) en Annahda wa al fadila.

"De coalitie voor de democratie" heeft de ambitie de Partij Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) te isoleren om zijn kansen te verminderen bij de parlementsverkiezingen van 25 november. De bedoeling is ook de kansen van Mezouar te versterken in zijn koers om eerste minister te worden.

De RNI zou deze coalitie hebben gevormd in reactie op de zeer recente samenwerking van PJD met de socialistische USFP. De coalitie wil nu de "de hervormingen voortzetten zonder enig populisme", aldus de secretaris generaal van één van de partijen volgens dewelke het niet gaat over een electorale alliantie.

De PJD, winnaar gegeven door opiniepeilingen, bezorgt de nieuwe coalitie, die ook doelt op een vereenvoudiging van het politieke offer voor Marokkaanse kiezers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team