Zoeken

El Fassi, Laenser en Benabdallah staatsministers en Ghellab Parlementsvoorzitter?

14 december 2011 - 15:37 - Marokko

©

PJD-leider Abdelilah Benkirane heeft dinsdag in een verslag aan het secretariaat-generaal van zijn partij laten weten dat het aantal ministers en onderministers 28 zou zijn, staatssecretarissen er niet bijgeteld.

Volgens het dagblad Al Massae op woensdag, werden de ministeries verdeeld in drie sectoren: economisch, sociaal en soeverein.

Benkirane zou ferm zijn geweest over het feit dat elke coalitiepartij één portefeuille van elk bovenvermelde sectoren moet beheren. Ook behoren meerdere kandidaten van de PJD niet tot het secretariaat-generaal van de partij.

De PJD wil de volgende ministeries behouden: het ministerie verantwoordelijk voor de betrekkingen met het parlement, de ministeries van Communicatie en cultuur, die samen één ministerie gaan vormen, namelijk dat van "Informatie, Cultuur en Kunst", alsook de ministeries van Huisvesting, Justitie, Onderwijs, Gezondheid en Financiën.

Regering-Benkirane gaat ook drie ministers zonder portefeuille begrijpen, die zullen worden toevertrouwd aan Abbas El Fassi (Istiqlal), Mohand Laenser (MP) en Nabil Benabdallah (PPS).

Het voorzitterschap van het Parlement zou mogelijk naar Karim Ghellab gaan, huidige minister van Verkeer en best genoteerde minister van de regering-El Fassi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team