Zoeken

Benkirane: 25 à 30 ministers in nieuwe regering

14 december 2011 - 12:27 - Marokko

©

De regering-Benkirane zal tussen 25 en 30 ministers begrijpen in plaats van 15 ministers, zoals de PJD-leider eerder had aangekondigd. Onofficiële informatie geeft reeds enkele namen van toekomstige ministers aan.

Op een persconferentie maandag op het hoofdkwartier van de PJD, zei Abdelilah Benkirane dat iets meer ministeries niet zwaar zou wegen op het staatsbudget. De vier partijen die de coalitieregering zullen vormen zijn het er ook over eens dat het ministerie van Financiën geleid moet worden door de PJD.

Abdelilah Benkirane bevestigde de toekenning van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan Volksbeweging-leider (MP), Mohand Laenser. Iets later trok hij dat wel terug en zei dat er nog niets definitief was besloten. Enkel de minister van Islamitische zaken zal worden benoemd door de koning daar het religieus beleid hem toekomt, aldus Benkirane die in de komende dagen zijn ministerlijst aan Mohammed VI moet voorleggen.

De 20 Februari-Beweging waarmee de nieuwe Premier zegt contacten te hebben, zou bereid zijn om zijn actie drie maanden lang te stoppen. Tijdens demonstraties van de Beweging op zondag werd Benkirane’s vertrek nochtans gevraagd.

De Istiqlal-leden Karim Ghellab, huidige minister van Verkeer, MP-leider Mohand Laenser en Bouamar Taghouan zijn de mogelijke kandidaten voor het voorzitterschap van het parlement. De PJD denkt ook aan zijn ex-leider, Saâdine El Othmani.

De PJD, de Istiqlal, de Volksbeweging en de Partij van Vooruitgang en Socialisme beschikken samen over 220 zetels in het parlement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team