Zoeken

Istiqlal gaat met PJD-regering samenwerken

3 december 2011 - 09:00 - Marokko

©

De Istiqlal partij gaat deelnemen aan de nieuwe regering van Abdelilah Benkirane, die dinsdag Premier van Marokko werd benoemd door Koning Mohammed VI.

Het uitvoerend comité van de Istiqlal heeft donderdagavond unaniem zijn akkoord gegeven om met de PJD samen te werken. De beslissing is daarvoor nog niet definitief. Het is pas na een in de komende dagen geplande Istiqlal-meeting dat de partij een definitief besluit zal nemen.

De ministeries van gezondheid en huisvesting zouden twee afdelingen zijn die de Istiqlal zouden toekomen.

Na een ontmoeting met Abbas El Fassi op woensdag, verklaarde PJD-leider Benkirane dat voorzitter van de Istiqlal dezelfde visie van een nieuwe regering had als de PJD.

De nieuwe regeringsleider gaat nog gesprekken aangaan met de Volksbeweging (MP), de Constitutionele Unie (UC), de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS) en de Socialistische Unie van Populaire Krachten (USFP). Enkel de USFP is niet unaniem over een deelname aan de toekomstige regering.

De Nationale groepering van onafhankelijken (RNI) en de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM) gaan de oppositie vormen om hun democratische waarden te verdedigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team