Zoeken

Abdelillah Benkirane bij Koning Mohammed VI

28 november 2011 - 19:22 - Marokko

©

De leider van de Gerechtigheid en Ontwikkeling Partij (PJD), Abdelillah Benkirane, zal dinsdag worden ontvangen door koning Mohammed VI in het koninklijk paleis. De Marokkaanse Koning zal Benkirane hoogstwaarschijnlijk tot Premier benoemen.

De PJD-leider was zondag reeds bij het koninklijk kabinet uitgenodigd om de voorwaarden van een ontmoeting met de Koning te bespreken.

De benoeming van een nieuwe regeringshoofd wordt verwacht zodra de constitutionele raad haar rapport vrijgeeft over de definitieve uitslag van de parlementsverkiezingen.

Politieke waarnemers zijn verdeeld over de benoeming van Benkirane als Premier. De man zou een veel te "ordinair parcours" hebben en niet bekwaamd zijn om de leiding te nemen van de regering.

Benkirane, die duidelijk stoort met zijn betwistbare verklaringen, aarzelt niet om de media aan te spreken zonder voorbereiding en is niet bang voor confrontatie. Waarnemers zijn het er wel over eens dat hij soms zeer progressieve ideeën uitspreekt.

Omdat Abderrahmane Youssoufi en Abbas El Fassi , beiden eerste minister werden benoemd omdat ze partij-leiders waren, is het meer dan logisch dat Abdelillah Benkirane de nieuwe premier wordt, aldus PJD-leden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team