Zoeken

Zware beschuldigingen tegen Naciri en Bioui in "Escobar van de Woestijn"-zaak

27 maart 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politici Said Naciri en Abdenbi Bioui, beiden lid van de PAM-partij, worden zwaar beschuldigd in de zaak "Escobar van de Woestijn". Deze zaak draait om Lhaj Ahmed Benbrahim, een Malinese man die in verschillende Marokkaanse gevangenissen zat en nu wordt vastgehouden in Salé.

Said Naciri, voorzitter van voetbalclub Wydad Casablanca en parlementslid, wordt onder meer beschuldigd van valsheid in geschrifte, deelname aan een drugsbende, oplichting, en handel in invloed. Abdenbi Bioui, een zakenman in de bouwsector, wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte, afpersing, corruptie, en het faciliteren van illegale migratie.

Lees ook: "Escobar van de woestijn"-zaak breidt uit naar Algerije

De beschuldigingen zijn het resultaat van een maandenlang onderzoek. De datum van de eerste zitting is nog niet bekend, maar het dossier is overgedragen aan de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Casablanca, meldt Hespress.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": bende stal villa van vrouw parlementslid

De zaak "Escobar van de Woestijn" heeft veel stof doen opwaaien in Marokko. De beschuldigingen tegen Naciri en Bioui, prominente figuren binnen de PAM-partij, kwamen als een schok voor de partij en de Marokkaanse politiek in het algemeen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team