Zoeken

Marokko: ’Escobar van de woestijn’ doet meerdere hooggeplaatsten vallen

21 december 2023 - 20:00 - Marokko

©

Verschillende prominente figuren in Marokko zijn donderdag voor de openbaar aanklager verschenen wegens hun vermeende banden met een grote drugshandelaar.

Saïd Naciri, de voorzitter van Wydad Casablanca, Abdenbi Bioui, voorzitter van de regio Oriental, en 16 andere personen, werden donderdag opgeroepen door het Hof van Beroep in Casablanca. Deze oproepen volgen op beschuldigingen tegen 25 mensen, waarvan er al zeven in hechtenis zitten, in een zaak die verband houdt met een beruchte drugsbaron, bekend als de ’Escobar van de woestijn’.

Lees ook: Marokko: drugsbaron verraadt parlementslid

Een onderzoek werd ingesteld na beschuldigingen geuit door de drugsbaron, die beweert dat invloedrijke figuren hebben geprofiteerd van zijn vrijgevigheid. Naciri en Bioui, beiden vrijgelaten, behoren tot de verdachten.

Lees ook: Marokko: gendarmes en drugsbaron betrokken bij corruptieschandaal

De zaak werd onthuld door Jeune Afrique, die de vermeende betrokkenheid en connecties van politieke figuren met de sinds 2019 opgesloten baron in detail beschreef. Deze onthullingen leidden tot de start van een onderzoek door de gerechtelijke politie op instructie van het Openbaar Ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team