Zoeken

Escobar van de woestijn: nieuwe onthullingen over Saïd Naciri en Abdenbi Bioui

18 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

Nieuwe ontwikkeling in de "Escobar van de woestijn"-zaak, een bijnaam voor de Malinese drugshandelaar Mohamed Benbrahim die in Marokko is gearresteerd en vastgezet. Volgens nieuwe onthullingen zou Benbrahim de hulp van Saïd Naciri en Abdenbi Bioui hebben ingeroepen om een bedrijf op te zetten voor de verkoop van Chinese auto’s en vrachtwagens in Marokko.

De drugshandelaar zou Chinese auto’s en vrachtwagens naar Marokko hebben geïmporteerd met de bedoeling deze te verkopen. Hij zocht de hulp van Saïd Naciri en Abdenbi Bioui om de benodigde vergunningen te krijgen voor het starten van zijn activiteiten. Als tegenprestatie zou hij Naciri zes nieuwe Chinese auto’s van het merk GONOW hebben aangeboden, die vervolgens werden geparkeerd in een villa in Casablanca. Toen het echter niet lukte om de certificaten voor de drugshandelaar te verkrijgen, zou Naciri zijn chauffeur hebben opgedragen de voertuigen naar de parkeerplaats van het sportcomplex Benjelloun te verplaatsen. Dit complex behoort toe aan Wydad Casablanca, waarvan Naciri voorzitter is. Tijdens zijn verhoor ontkende Naciri de auto’s te hebben verplaatst, ondanks getuigenissen van medewerkers van het complex, melden bronnen dicht bij het dossier.

Lees ook: Marokkaanse celeb genoemd in ’Escobar van de woestijn’-zaak

Wat betreft de Chinese vrachtwagens, zou Bioui er drie hebben ontvangen van Benbrahim, maar de eigendomsoverdracht niet hebben voltooid. Daardoor bleven ze eigendom van Benbrahim’s bedrijf. Volgens dezelfde bronnen werden de vrachtwagens van Rabat naar Oujda overgebracht onder toezicht van Saïd Naciri, om te worden gebruikt in een steengroeve in afwachting van de benodigde conformiteitscertificaten. In 2016 zou Bioui deze vrachtwagens hebben gebruikt om 40 ton drugs te vervoeren, die later werden onderschept en in beslag genomen op de snelweg nabij El Jadida.

Lees ook: Minister genoemd in ’Escobar van de Woestijn’-zaak

Uit onderzoek bleek dat de vrachtwagens die de drugs vervoerden, geregistreerd stonden op naam van het bedrijf van de drugshandelaar. Dit leidde tot een arrestatiebevel tegen hem. Na zijn vrijlating uit de gevangenis in Mauritanië zou Benbrahim contact hebben opgenomen met Bioui om hem te berispen voor het gebruik van de vrachtwagens voor drugstransport. Bioui verzekerde hem echter dat de situatie onder controle was. Desondanks werd de "Escobar van de woestijn" gearresteerd bij zijn aankomst op de luchthaven Mohammed V en vervolgens veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team