Zoeken

Zaak "Escobar van de woestijn": Abdenbi Bioui in kritieke toestand

17 april 2024 - 23:00 - Sport

©

De gezondheidstoestand van Abdenbi Bioui, ex-voorzitter van de regio Oriental en lid van de PAM)-partij, die in hechtenis zit in het kader van de zaak Lhaj Ahmed Benbrahim alias "Escobar van de Woestijn", is zeer zorgwekkend.

Bioui, die in de gevangenis van Oukacha verblijft, werd op zondag 14 april overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Ibn Rochd vanwege ernstige gezondheidsproblemen, meldt H24info. Dit gebeurde met toestemming van de dokter van de gevangenis.

Lees ook: Zware beschuldigingen tegen Naciri en Bioui in "Escobar van de Woestijn"-zaak

In tegenstelling tot Abdenbi Bioui werd een soortgelijk verzoek om ziekenhuisopname van Said Naciri, ex-voorzitter van Wydad Casablanca, parlementslid van de PAM en voormalig voorzitter van de Prefectorale Raad van Casablanca, door dezelfde dokter afgewezen. De gevangenisadministratie van Oukacha had in een verklaring laten weten dat Naciri’s gezondheidstoestand "normaal" was.

Lees ook: "Escobar van de woestijn" slachtoffer moordpoging?

Zowel Bioui als Naciri worden in de zaak "Escobar van de Woestijn" beschuldigd van zware misdaden, waaronder schriftvervalsing en gebruik van valse documenten. De onderzoeksrechter heeft het gerechtelijk onderzoek eind maart afgerond en zal in de komende weken een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team