Zoeken

Corruptie in Marokko: verantwoordelijken en ondernemers voor de rechter

27 januari 2024 - 19:30 - Marokko

©

In Marokko staan momenteel meerdere parlementsleden en lokale bestuurders terecht voor vermeende corruptie en machtsmisbruik.

Een opmerkelijk geval betreft de regio Gharb, waar volgens Assabah minstens 20 personen worden vervolgd. Onder de verdachten bevinden zich een parlementslid, tevens voorzitter van de gemeente Sidi Yahia du Gharb, lokale bestuurders, ondernemers en administratieve functionarissen die betrokken waren bij de toewijzing van overheidsopdrachten. Allen worden beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. De hoorzittingen van de gekozen functionarissen, ondernemers en dienstverleners vinden plaats in de gemeente Mechraâ Belksiri in de regio Gharb.

Lees ook: Twintigtal Marokkaanse parlementariërs verdacht van financiële misdrijven

De zaak rond Lhaj Ahmed Benbrahim, ook bekend als "Escobar van de Woestijn", heeft geleid tot de val van verschillende verantwoordelijken. Hieronder vallen Abdenbi Bioui, voorzitter van de regio Oriental en lid van het politbureau van de PAM-partij, Said Naciri, voorzitter van voetbalclub Wydad Casablanca en parlementslid van dezelfde partij, evenals voormalig PAM-parlementslid voor de eerste kamer Belkassem Mir.

Lees ook: Escobar van de woestijn: nieuwe onthullingen over Saïd Naciri en Abdenbi Bioui

In totaal staan 25 personen terecht in verband met deze zaak. Onder hen bevinden zich zakenlieden, een modeontwerpster, bedrijfsleiders, handelaren, een notaris en hoge functionarissen uit de publieke sector en veiligheidsdiensten. Zij worden beschuldigd van internationale drugshandel, witwassen van geld, onrechtmatige toe-eigening van onroerend goed, handel in gestolen voertuigen, vervalsing en het gebruik van valse documenten. Op verzoek van de openbaar aanklager heeft de onderzoeksrechter alle verdachten in voorlopige hechtenis geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team