Zoeken

"Escobar van de woestijn": bende stal villa van vrouw parlementslid

21 januari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De zaak "Escobar van de Woestijn" onthult meer details over de achtergrond van een chantage om een villa in een chique wijk van Casablanca te verkrijgen.

Uit het lopende onderzoek is gebleken dat Saïd Naciri, voorzitter van Wydad Casablanca, en Abdenbi Bioui, voorzitter van de regio Oriental, die in hechtenis zitten vanwege hun vermeende banden met de Malinese drugssmokkelaar Ahmed Benbrahim, valse documenten en chantage gebruikten om een villa in de wijk Californie te kopen.

Lees ook: "Escobar van de woestijn"-zaak breidt uit naar Algerije

De ex-vrouw van Bioui, aan wie de villa toebehoorde, verklaarde tijdens haar verhoor dat Bioui een valse volmacht in haar naam had laten opstellen om de villa aan zijn zwager te verkopen. Toen ze de fraude ontdekte, diende ze een klacht in tegen hem. Ze trok deze klacht later weer in vanwege chantage door haar ex-man, die, met de hulp van Naciri, erin slaagde haar moeder te laten arresteren voor diefstal.

Het slachtoffer vertelde dat ze uiteindelijk aan al zijn eisen had moeten voldoen in ruil voor de vrijlating van haar moeder. Bioui dwong haar om haar klacht in te trekken en een verklaring af te geven waarin stond dat de handtekening op de volmacht om de villa te verkopen van haar was. Op die manier werd de villa overgedragen op naam van Bioui’s zwager. De villa werd vervolgens gebruikt voor illegale activiteiten door de Malinese Escobar, die beweerde de villa voor 3 miljoen dirham te hebben gekocht, maar deze nooit op zijn naam te hebben gezet.

Lees ook: Escobar van de woestijn: nieuwe onthullingen over Saïd Naciri en Abdenbi Bioui

Bronnen dicht bij de zaak geven aan dat de villa vervolgens op naam van Saïd Naciri werd gezet. De voorzitter van voetbalclub Wydad claimt deze te hebben gekocht voor een bedrag van 3,25 miljoen dirham, betaald met 5 cheques van elk 650.000 dirham. Deze cheques werden echter niet geïnd. Tijdens zijn verhoor legde Naciri uit dat hij contant had betaald en de cheques had teruggekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team