Zoeken

"Escobar van de woestijn": 20 mensen vastgehouden in Marokko, waaronder parlementsleden

25 december 2023 - 13:40 - Marokko

©

De hoofdaanklager van het Hof van Beroep in Casablanca heeft de detentie aangekondigd van een twintigtal personen als onderdeel van een grootschalig onderzoek naar de zaak rond de ’Escobar van de woestijn’.

Onder de gedetineerden bevinden zich politieke figuren, waaronder parlementsleden, en lokale ambtenaren. Een andere persoon is onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Deze arrestaties zijn het resultaat van een onderzoek door de Gerechtelijke Politie, gericht op het ontmantelen van een criminele organisatie gelinkt aan een Malinese crimineel die in 2019 al werd veroordeeld.

Lees ook: Marokko: eerste nacht in de gevangenis voor twee hoge ambtenaren

Het politieonderzoek heeft een scala aan misdrijven aan het licht gebracht, variërend van bezit en distributie van drugs tot corruptie en vervalsing van documenten. Na uitvoerig onderzoek zijn 25 personen voorgeleid aan de officier van justitie.

De hoofdaanklager benadrukte de complexiteit van de misdrijven en de uitgebreide vertakkingen ervan. De onderzoeken namen de nodige tijd in beslag, met strikte naleving van de wettelijke bepalingen en onder direct toezicht van het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Marokko: ’Escobar van de woestijn’ doet meerdere hooggeplaatsten vallen

Na een eerste verhoor heeft de onderzoeksrechter besloten om twintig personen in hechtenis te nemen en één persoon onder gerechtelijk toezicht te plaatsen. Naar de resterende vier personen wordt nog onderzoek gedaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team