Zoeken

Zitting Internationaal Parlement voor Verdraagzaamheid en Vrede in Dakhla

15 juli 2022 - 16:20 - Marokko

©

Op vrijdag 15 juli wordt in Dakhla, in de Marokkaanse Sahara, een zitting van het Internationaal Parlement voor Verdraagzaamheid en Vrede geopend. Een tachtigtal parlementariërs uit heel de wereld worden op de bijeenkomst verwacht.

In een mededeling aan Le360 vertelde Rachid Talbi Alami, voorzitter van het Marokkaans parlement, die mede de zitting van het Internationaal Parlement voor Verdraagzaamheid en Vrede zal voorzitten, dat deze bijeenkomst een vervolg is op de 10ᵉ zitting van het orgaan die van 13 tot 15 juli in Rabat wordt gehouden. De 10ᵉ zitting werd woensdag in het parlementsgebouw in Rabat geopend en houdt vandaag in Dakhla haar slotzitting.

Lees ook: Marokko: zes ministers geven zetel in parlement op

De delegatie van het Internationaal Parlement voor Verdraagzaamheid en Vrede werd donderdag in Dakhla verwacht. Onderwerpen als vredesopbouw, vrouwen en jongeren, buitenlandse zaken, duurzame ontwikkeling en terrorismebestrijding zullen op de agenda staan. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden zei dat vrijdag, na de vergadering, een verklaring van Dakhla zal worden uitgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team