Zoeken

Marokko host bijeenkomst van Coalitie tegen Daesh

11 mei 2022 - 12:20 - Marokko

©

Deze woensdag staan Afrika en de recente terroristische aanslagen centraal op de ministeriële bijeenkomst van de Internationale Coalitie tegen Daesh in Marokko. De ontmoeting vindt plaats op gezamenlijke uitnodiging van minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita en zijn Amerikaanse ambtgenoot Antony Blinken.

Deelnemers aan de Internationale Coalitie tegen Daesh komen woensdag in Marrakech bijeen om strategieën te bespreken om Daesh effectief te bestrijden in Afrika, het Midden-Oosten en andere regio’s. Dit stond in een verklaring die maandag werd vrijgegeven door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het Buitenland wonen.

Lees ook: Marokkaanse strijder die Daech verliet getuigt (video)

De coalitieministers zullen woensdag ook de verschillende maatregelen en inspanningen bespreken voor meer stabiliteit in de door Daesh getroffen gebieden, met extra aandacht voor de strategische communicatie tegen de radicaliserende propaganda van de terreurgroep en zijn aanhangers, en de strijd tegen buitenlandse terreurstrijders.

Lees ook: Marokko: 150 terreurcellen opgerold sinds 2002

Dat Marokko deze ontmoeting organiseert, getuigt van de inzet van het koninkrijk op regionaal en internationaal niveau, voor de strijd tegen het terrorisme en de bevordering van vrede, veiligheid en stabiliteit in Afrika. De Internationale Coalitie tegen Daesh werd in september 2014 opgericht om de terreurgroep te bestrijden. Er zijn 84 partnerstaten en internationale organisaties uit verschillende regio’s van de wereld bij betrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team