Zoeken

Marokko: zes ministers geven zetel in parlement op

5 november 2021 - 11:20 - Marokko

©

Het Constitutionele Hof heeft zes ministers van de regering Akhannouch opgedragen om hun zetel in het parlement op te geven. Ze behaalden de zetels bij de verkiezingen van 8 september 2021 in Marokko.

Het Hooggerechtshof moest zich uitspreken over de kwestie van de leegstaande zetels van zes verkozenen, die vervolgens in de regering werden benoemd. In een besluit van 2 november heeft de Raad eraan herinnerd dat volgens de geldende teksten het mandaat van parlementslid onverenigbaar is met dat van regeringslid.

Lees ook: Marokko: nieuwe ministers moeten vermogen bekend maken

Bijgevolg worden de ministers Nizar Baraka (Larache, PI), Fatima Zahra Mansouri (Marrakech, PAM), Abdellatif Ouahbi (Taroudant, PAM), Mohammed Sadiki (RNI, Berkane), Mohamed Mehdi Bensaid (Rabat, PAM) en Mustapha Baïtas (Sidi Ifni, RNI) opgeroepen om hun zetels in het parlement vacant te stellen.

Lees ook: Dit is de nieuwe Marokkaanse regering

De voorzitter van de Kamer van volksvertegenwoordigers en de regeringsleider zijn in kennis gesteld van de beslissing van het Constitutionele Hof. De kandidaten die op de tweede plaats staan op de lijsten van de betrokken ministers worden uitgenodigd om de zetels in te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team