Zoeken

Dakhla gastheer voor volgende Negev-top

29 oktober 2022 - 21:00 - Marokko

©

De stad Dakhla gaat in januari 2023 de bijeenkomst hosten van het volgende Negev-Forum, met de aanwezigheid van hoge Israëlische, Amerikaanse en Arabische ambtenaren.

Israëlische media melden dat de volgende Negev-top in het Marokkaanse Dakhla plaats zal vinden. Ze preciseren dat de tweede bijeenkomst gewijd zal zijn aan reflecties met betrekking tot "regionale projecten op het gebied van de regionale veiligheid, voedsel- en waterzekerheid, energie, gezondheid, onderwijs en toerisme".

Lees ook: Volgende Negev-top in Marokko met Palestijnse deelname?

Op initiatief van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Yair Lapid, brengt het Negev-forum diplomatieke leiders bijeen uit Israël, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Egypte, die zich ertoe verbinden om hun krachten te bundelen voor de aanpak van gemeenschappelijke uitdagingen.

Lees ook: Negev top: Marokko uitgenodigd voor bijeenkomst in Bahrein

"We moeten een dynamiek opbouwen die toestaat om concrete stappen te zetten die de mensen voelen en die bijdraagt tot de verbetering van het leven in de wereld en veelbelovende perspectieven biedt voor de jeugd en de volkeren van onze regio," zei minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken aan het einde van de eerste bijeenkomst in maart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team