Zoeken

Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

22 februari 2022 - 11:40 - Wereld

©

De Spaanse Broederschap El Rocio heeft zich bereid verklaard de reis van en naar Marokko te bekostigen voor Ayoub, tweejarige Marokkaanse jongen met een zeldzame ziekte, evenals voor zijn moeder, Bouchra.

De 39-jarige Bouchra Harrachi en haar zoontje Ayoub zullen naar Nador kunnen reizen om hun familie terug te zien. Dit kan dankzij de vrijgevigheid van de Broederschap El Rocio, die heeft gereageerd op een oproep van de Vereniging Lagunillas Cruz Verde uit Málaga om de moeder en haar zoon te helpen, die aan een zeldzame ziekte lijdt.

Lees ook: SOS om Ayoub en moeder te helpen naar Marokko terug te keren

De Broederschap zal de reis van Bouchra en Ayoub van Málaga naar Nador voor haar rekening nemen. Volgens La Opinion de Málaga zullen zij op 23 februari uit Malaga vertrekken en een week later terugkomen. Bouchra zal zich eindelijk weer kunnen herenigen met haar twee andere zonen en haar man, die in Marokko zijn gebleven.

"Curro López, directeur van de Lagunillas Vereniging, heeft ons over de situatie verteld, en de Broederschap El Rocío heeft besloten om de wens van de moeder en het kind te vervullen zodat ze herenigd worden met hun geliefden", zei broeder Javier Martín woensdag. Hij voegde eraan toe dat Ayoub, dankzij de donatie van de broederschap, met de nodige apparatuur kan reizen, aangezien hij tijdens zijn verblijf in Nador speciale melk nodig heeft.

Lees ook: Marokkaans meisje krijgt kankeroperatie in Spanje dankzij inzamelingsactie

Bouchra zal ook een kleine steun van de broederschap ontvangen, omdat zij geen middelen van bestaan heeft in Malaga, waar zij veel tijd moet doorbrengen in afwachting van de niertransplantatie van haar zoon. Bouchra woont in een flat die door een gulle anonieme huisbaas ter beschikking is gesteld en ontvangt voedsel dankzij de vereniging Lagunillas en de NGO Carranque ASAEC.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team