Zoeken

SOS om Ayoub en moeder te helpen naar Marokko terug te keren

19 februari 2022 - 19:40 - Wereld

©

Ayoub Fathi, een 3-jarig Marokkaanse jongetje, bevindt zich momenteel in het Spaanse Malaga voor een behandeling. Hij moet nu met zijn moeder naar Marokko terugkeren in afwachting van een niertransplantatie in een ziekenhuis in Sevilla. Om hen te helpen is een inzamelingsactie gestart.

Het jongetje is in Nador geboren met een zeldzame ziekte die misvormingen aan de handen en het spijsverteringsstelsel veroorzaakt. Op nog geen drie jaar tijd heeft hij al vier operaties ondergaan en heeft hij een niertransplantatie nodig.

Lees ook: Spierziektepatiënt Souf krijgt steun van Ziyech

Om in Malaga behandeld te kunnen worden, waren Ayoub en zijn moeder Bouchra genoodzaakt naar de Spaanse stad te verhuizen. Bij gebrek aan financiële middelen worden zij gesteund door de vereniging Lagunillas Cruz Verde in Malaga, die een oproep tot donaties heeft gedaan zodat de jongen en zijn moeder naar Marokko kunnen reizen om er met hun familie te zijn in afwachting van een niertransplantatie in het ziekenhuis Virgen del Rocío in Sevilla.

"Twee jaar zijn ze al in Spanje en ze zullen hier nog vijf jaar blijven. Daarom vragen wij om hulp, tussen de 500 en 700 euro, opdat het kind en zijn moeder tijdelijk naar Marokko kunnen terugkeren", verklaarde Curro López, voorzitter van de vereniging die het gezin sinds hun aankomst in de stad heeft gesteund, aan Viva Malaga.

Lees ook: Marokkaans meisje krijgt kankeroperatie in Spanje dankzij inzamelingsactie

Ayoub is chronisch nierinsufficiënt en leeft met een neussonde voor zijn voedsel. Na een maandenlange strijd heeft zijn moeder een verblijfsvergunning kunnen krijgen in Malaga, maar "heeft geen werkvergunning", aldus de voorzitter van de vereniging, die de hulp heeft ingeroepen van mensen van goede wil om Ayoub en zijn moeder te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team