Zoeken

Imane ontmoet mensen die 17 jaar geleden haar leven redden

7 december 2021 - 13:42 - Wereld

©

Imane, een jong Marokkaans meisje met tetralogie van Fallot, onderging in 2006 een operatie in een ziekenhuis in Valencia dankzij de hulp van de NGO ADRA. Ze was pas twee en een half jaar oud. Nu zeventien jaar later, ontmoet ze de mensen die haar leven hebben gered.

In 2005 werd Imane door een ADRA-medewerker in Marokko doorverwezen naar het medische team in Valencia. Haar hart had vier aangeboren afwijkingen en haar levensverwachting was minder dan 10 jaar. Aangezien haar familie de operatie niet kon betalen, heeft de vereniging een operatie voor haar georganiseerd in Valencia.

Lees ook: Mohamed probeert kinderen te redden en verdrinkt in België

"Imane werd in 2006 met succes geopereerd dankzij de Generalitat Valenciana, het La Fe-ziekenhuis en vooral de afdeling Cardiovasculaire Chirurgie voor Kinderen. Ze hebben haar een nieuw leven gegeven," vertelde Peregrín Asensi aan Levante-EMV. Dankzij de steun van het Islamitisch Centrum van Valencia en ADRA Morvedre kregen Imane en haar moeder "de zorg die ze nodig hadden" tijdens hun verblijf van anderhalve maand," voegde hij eraan toe.

De jonge vrouw, die nu 18 is, bezocht onlangs Sagunto om deel te nemen aan de viering van het 25-jarig bestaan van ADRA Morvedre. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om tests te ondergaan in een ziekenhuis in Valencia. De resultaten van het onderzoek van Dr Javier Chorro waren geruststellend. "Imane’s coronaire gezondheid is zeer goed en we zijn erg blij want haar hart is in goede conditie," zei hij.

Lees ook: Azzedine en Ayoub redden oude vrouw tijdens overstromingen in België

Imane, die binnenkort naar de universiteit gaat, wil economie studeren en later haar eigen bedrijf beginnen. Ze herhaalde haar dankbaarheid aan het team om haar een nieuwe kans in het leven te geven. "Ik ben erg blij u te kennen. Het waren jullie, de vrijwilligers over wie mijn moeder me op elke foto vertelde, die mijn leven hebben gered", zei ze. "Ik ben geraakt door de manier waarop ze me behandelen, ook al kenden ze me als kind. Hun belangstelling voor mij en hun blijdschap om mij te zien geeft mij een onbeschrijflijk gevoel," zei een emotionele Imane.

Bladna.nl