Zoeken

Taha (6) terug in Marokko na hartonderzoek in Malaga

8 maart 2022 - 21:00 - Wereld

©

Taha, een 6-jarige Marokkaanse kleuter, is een van de vele kinderen met verschillende ziekten die gratis worden behandeld door het "Viaje hacia la vida" programma van de Stichting "Tierra de Hombres" in het Spaanse Malaga. Afgelopen week keerde hij terug naar Marokko na een verblijf van zes maanden in een pleeggezin.

Toen Taha anderhalf jaar oud was onderging hij al een hartoperatie in het Materno-ziekenhuis in Malaga. Gedurende zijn eerste verblijf woonde hij bij een gastgezin, maar dat was van korte duur. Dit keer vingen Pablo en Pilar hem op samen met hun twee dochters van 4 en 3 jaar.

Lees ook: Marokkaans kind ondergaat openhartoperatie in Israël

"Toen ze mij en mijn man erover vertelden, waren we erg nerveus omdat we niet wisten hoe het zou gaan, maar nu zou ik de ervaring aan iedereen aanraden," zei Pilar in een interview met Diario Sur. De verantwoordelijkheid is groot, want het kind komt niet op vakantie, maar voor een operatie," voegde zij eraan toe. Taha was "in het begin erg verlegen, maar daarna sloot hij vriendschap met mijn dochters, en uiteindelijk waren zij tijdens zijn verblijf echte vrienden".

Afscheid nemen is moeilijk, zoals Pilar opmerkt. "We moesten de meisjes uitleggen dat Taha moest vertrekken omdat hij familie in Marokko had". Taha keerde vorige week terug naar Marokko na zes maanden in het pleeggezin in Málaga te hebben doorgebracht. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis werd hij onderzocht en over een paar jaar, als hij groter is, zal het medische team een nieuwe operatie overwegen, zei Pilar.

Lees ook: Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

De Stichting "Tierra de Hombres" organiseert verblijven in Spanje in het kader van haar programma "Viaje hacia la vida" voor de behandeling van zieke kinderen uit Afrikaanse landen zoals Marokko, Senegal, Benin, Togo, Mauritanië, Mali en Guinee Conakry. Meer dan 800 kinderen zijn reeds geopereerd in ziekenhuizen in Madrid, Galicië en Andalusië. De kinderen worden ondergebracht bij gastgezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team