Zoeken

Isaac, Marokkaanse kapper die hoop geeft aan daklozen in Malaga

12 februari 2022 - 19:40 - Wereld

©

De Marokkaanse kapper Isaac Bousnane woont in het Spaanse Malaga en heeft daar een zeer bijzondere bezigheid. Hij biedt zijn diensten namelijk gratis aan de daklozen in de stad aan en moedigt hen ook aan om hun leven te veranderen.

De 35-jarige Bousnane is kapper voor daklozen in Malaga. Elke ochtend pakt hij zijn rugzak met werkgereedschap en gaat op weg naar de parken, pleinen en hoeken waar de daklozen in de stad rondzwerven. Volgens gegevens van de gemeentelijke dienst voor sociale zaken zijn er naar schatting 150 daklozen in Malaga.

Lees ook: Joden en moslims helpen samen daklozen in extreme kou in Canada

Isaac besloot om dit "voor de rest van zijn leven" te doen, nadat hij zag hoeveel daklozen er in Marbella zijn, de stad waar hij woont. In werkelijkheid hebben deze mensen "niet echt een knipbeurt nodig; wat ze het liefst willen is stoom afblazen bij iemand die naar hen luistert", vertelt hij aan Diario Sur. Hij voegt eraan toe dat hij de knipbeurten gebruikt om hen aan te moedigen en hun vertrouwen te boosten om hun leven te kunnen veranderen.

"De meeste mensen die zich in deze situatie bevinden, hebben problemen met alcohol of drugs, of met hun naasten. Het tragische is dat ze denken dat ze nooit uit deze situatie zullen komen en opnieuw kunnen beginnen," zegt Bousnane. Toch is het volgens Bousnane mogelijk om vanuit het niets te beginnen en alles opnieuw op te bouwen. Hij is daar het levende bewijs van, zegt hij, want hij heeft zijn leven "van de grond af aan" opgebouwd nadat zijn zakenpartners met zijn geld waren verdwenen.

Lees ook: Haagse Asma maakt voedselbank van haar huis

Isaac is zich ervan bewust dat het geen gemakkelijke opgave is, maar ook niet onmogelijk. "Deze mensen hebben een helpende hand nodig om hun gevoel van eigenwaarde terug te krijgen", aldus de Marokkaan. Hij hoopt dat zijn initiatief navolging vindt en dat andere kappers in Málaga en andere steden deze mensen zullen bijstaan die zich in een uiterst kwetsbare situatie bevinden. "Ik heb veel geleerd sinds ik dit doe. Ik besef hoeveel geluk ik heb en ik ontmoet mensen die soms onmenselijk worden behandeld," betreurt de kapper.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team