Zoeken

Zender 2M komt met nieuw format voor journaals

12 december 2020 - 16:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse televisiezender 2M gaat zijn journaaluitzendingen grondig vernieuwen. Het is de bedoeling om duiding te geven aan het nieuws van opiniebladen en nieuwssites zodat het journaal (JT) beter aansluit bij de wensen van de kijker.

De zender laat in een persbericht weten dat het nieuwe format moet zorgen voor een andere manier om informatie te verwerken die beter past bij de wensen van de hedendaagse kijker. Het belangrijkste doel blijft om het publiek zo goed mogelijk te informeren. "De consumptiegewoonten van onze kijkers op het gebied van informatie zijn veranderd", legt Salim Cheikh, algemeen directeur van Soread-2M uit. Hij zegt dat de televisiejournalistiek niet stil kan zitten in de concurrentiestrijd met digitale platforms en sociale media. "Onze missie is nu om onze kijkers in staat te stellen alle informatie te begrijpen en het te valideren door te bevestigen dat het geen nepnieuws of desinformatie is".

Het journaal zal worden ingedeeld in nieuwe thema-rubrieken en er zullen vaker gasten en experts worden uitgenodigd om commentaar te leveren en het nieuws te analyseren. "Al onze teams, journalisten en technische teams zijn zeer gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging die het vertrouwen dat de kijker in ons heeft verder moet versterken door meer analyse en uitleg aan te bieden", zegt de directeur van de afdeling televisienieuws van 2M, Hamid Saadni.

Regionaal nieuws is ook een belangrijk onderdeel van het nieuwe format. "Onze ambitie is om ruimte te maken voor rustige debatten en om nieuw publiek te veroveren door het woord te geven aan mensen die zelden in de media worden gehoord", zegt Reda Benjelloun, directeur van de afdeling tijdschriften en documentaires bij 2M.

De nieuwe nieuwsprogramma’s die sinds 10 december worden uitgezonden, worden opgenomen in een compleet vernieuwde studio die voldoet aan alle moderne eisen. De zender wil met de nieuwe opzet voor zijn nieuwsprogramma’s meegaan in de huidige ontwikkelingen in het medialandschap maar vooral ook voldoen aan de verwachtingen van het trouwe publiek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team