Zoeken

Medi1 TV moet 2,7 miljoen dirham betalen aan journalist Belhaissi

12 januari 2021 - 18:00 - Cultuur

©

De Arbeidsraad van de Rechtbank van eerste aanleg van Tanger, heeft geoordeeld dat de televisiezender Medi1 TV journalist Youssef Belhaissi schadeloos moet stellen voor onredelijk ontslag. De presentator werd ontslagen wegens vakbondsactiviteiten.

TV-zender Medi1 TV moet journalist en ster-presentator Youssef Belhaissi 2,7 miljoen dirham schadevergoeding betalen voor alle geleden schade sinds zijn ontslag op 16 juli 2020.

Met deze beslissing beveelt de Arbeidsrechtbank het management van de zender om een schadevergoeding te betalen van 1,16 miljoen dirham voor de veroorzaakte schade, 145.017 dirham voor de vooropzeg, 1,31 miljoen dirham voor het ontslag en 51.360 dirham voor het jaarlijks verlof van 2020.

Youssef Belhaissi was één van de vedetten van de zender in Tanger. Hij werd ontslagen naar aanleiding van een aantal geschillen, maar vooral omwille van zijn "syndicale engagementen binnen het bedrijf", vertrouwde een interne bron toe.

Verschillende opeenvolgende gebeurtenissen leidden tot een impasse tussen het management van de zender en de vertegenwoordigers van het personeel, met name een ontslag, de reorganisatie van radio- en televisiemedewerkers en de transfer van de teams van het kantoor in Rabat naar het hoofdkantoor in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team