Zoeken

Spotify zet Marokkaanse vrouwelijke talenten in de kijker

29 november 2020 - 14:20 - Cultuur

©

Spotify heeft deze maand nummers van vrouwelijke muzikanten uit het Midden-Oosten opgenomen in hun platform. Spotify wil met het project ’Sawtik’ vrouwen een kans geven in de muziekwereld. De Marokkaanse rapper Khtek en zangeres Nada Azhari nemen deel aan het project.

Zestien vrouwen uit de Arabische wereld krijgen meer exposure voor hun muziek. Woordvoerder van Spotify Midden-Oosten en Afrika, Lynn Fattouh, legt uit dat ze op deze manier vrouwen willen helpen om hun talenten op het platform zichtbaar te maken. De carrière van de vrouwen kan hierdoor echt op gang komen.

Rapper Khtek uit Marokko laat weten blij te zijn met het project. "Sawtik is een unieke kans om miljoenen luisteraars te bereiken," zegt de populaire rapper. Naast Marokko, is de muziek afkomstig uit diverse landen zoals Algerije, Tunesië, Egypte en Palestina. De muziek zal beschikbaar zijn voor een miljoenenpubliek en kan makkelijker worden gedeeld.

De talenten worden door het platform gecoacht in communicatievaardigheden en het creëren van een imago. De Tunesische Latifa Arfaoui gaat de vrouwen hierin begeleiden. Uit een onderzoek van Spotify blijkt dat de 60% van de opkomende vrouwelijke talenten het slachtoffer is van stigmatisering en dat er weinig naar hun muziek wordt geluisterd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team