Zoeken

Zeilboot op weg naar Tanger vermist

6 juni 2022 - 12:20 - Wereld

©

Een zeilboot met twee opvarenden, die op 5 mei uit Martigues naar Tanger vertrok, wordt sinds 11 mei vermist.

"In de ochtend van 12 mei werd CrossMed, het regionale operationele centrum voor toezicht en redding op zee in de Middellandse Zee, via de familie van de twee bemanningsleden van de zeilboot Sylphe (een boot van 7,35 m onder Franse vlag) op de hoogte gebracht van zorgen met betrekking tot het vaartuig dat op 5 mei uit Martigues was vertrokken om via Gibraltar naar Tanger te varen", aldus de maritieme prefectuur van de Middellandse Zee in een verklaring.

Lees ook: Bootongeval Tanger Med: identiteit slachtoffers bekend

Aan boord van de zeilboot bevinden zich de 63-jarige Manu Rouffio en de 34-jarige Rtal Bennani. "Er is geen nieuws van de bemanning sinds 11 mei," bevestigden hun families aan La Provence. Crossmed heeft tevergeefs "geprobeerd VHF radio- en telefoongesprekken met de Sylphe te voeren", aldus de verklaring.

Er zijn ook meldingen gedaan bij de Spaanse, Italiaanse en Marokkaanse maritieme autoriteiten "om hen te informeren dat CrossMed geen nieuws had over de Sylphe". Het Franse Cospas-Sarsat Mission Control Center (FMCC) dreef haar inspanningen op om te achterhalen of de Sylphe in nood is. Dagelijks worden berichten uitgezonden in het westelijk deel van de Middellandse Zee aan de talrijke zeelieden in het gebied.

Lees ook: Spanje: Marokkaan verliest familie op zee

Daarnaast zijn er ook havencontroles uitgevoerd langs de Franse, Spaanse en Marokkaanse kusten, om een mogelijke aanwezigheid van de Sylphe aan de kade op te sporen. Radio- en telefoonoproepen naar de Sylphe bleven systematisch onbeantwoord. "Alle luchtvaartuigen van marine overheden die in het gebied actief zijn (Franse marine, douane en andere) zijn van de situatie op de hoogte gebracht", besluit de Préfecture Maritime de la Méditerranée.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team