Zoeken

Vader Italiaanse premier Giorgia Meloni smokkelde hasj uit Marokko

1 oktober 2022 - 14:00 - Wereld

©

Diario de Mallorca noemt het verhaal van Francesco Meloni, de vader van de toekomstige Italiaanse premier, Giorgia Meloni, een goed bewaard geheim. De intussen overleden man was in 1995 met een zeilboot vanuit Marokko op weg naar Italië, toen hij in Mallorca werd betrapt met 1500 kilo hasj.

De 45-jarige Giorgia Meloni, is de winnaar van de Italiaanse verkiezingen en wordt binnenkort de eerste vrouwelijke premier in het land. Haar radicaal rechtse partij Fratelli d’Italia is hiermee ook de grootste partij in het rechtse blok geworden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: "VillaNarco", luxe schuilplaats van Marokkaanse hasjsmokkelaars in Spanje

Meloni kende een zeer moeilijke jeugd. Haar vader verliet zijn gezin toen ze 2 jaar oud was, en vertrok met zijn boot naar de Canarische eilanden. De kleine Giorgia zag haar vader tot haar elfde slechts één keer per jaar. Ze gingen dan voor een vakantie van twee weken naar La Gomera. Vader Francesco Meloni ging in die periode ook failliet. Hij verloor zijn zaken en had veel schulden. Toen een Marokkaan hem aanbood om 50 miljoen Spaanse peseta’s te verdienen met het vervoer van een lading drugs vanuit Marokko naar Italië, nam hij die kans dan ook met beide handen aan.

De man huurde een zeilboot in Frankrijk en vroeg in september 1995 aan twee kinderen uit een andere relatie en een schoonzoon, om hem te vergezellen op een zogenoemd plezierreisje. Zijn familieleden ontdekten de ware toedracht van de reis pas veel later. Boos wilden ze het schip verlaten terwijl er een storm woedde op zee. Ze legden daarom aan in de haven van Mahón, op het eiland Menorca. Daar werd de lading van 1500 kilo hasj ontdekt door de veiligheidsdiensten.

Lees ook: Hasj of coke: "Het zijn altijd Marokkanen"

Francesco Meloni bekende zijn schuld in 1996 voor de rechtbank van Mallorca, maar zijn twee kinderen en schoonzoon kregen toch een gevangenisstraf van vier jaar. Hijzelf werd tot negen jaar cel veroordeeld. Hij overleed een paar jaar geleden, maar dat betekende niet zoveel voor Giorgia Meloni.
"Geen haat, geen boosheid, niets. Alsof een personage op televisie was overleden," verklaarde ze toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team