Zoeken

"Escobar van de woestijn": Latifa Raafat door rechter gehoord

26 januari 2024 - 23:00 - Cultuur

©

De bekende Marokkaanse zangeres Latifa Raafat, tevens ex-vrouw van de Malinese Ahmed Benbrahim, hoofdverdachte in de "Escobar van de Woestijn" zaak, is onlangs door de rechter gehoord.

Latifa Raâfat, die eerder getrouwd was met Benbrahim, ook bekend als "Escobar van de Woestijn", en een voormalige partner van Abdenbi Bioui, voorzitter van de regio Oriental, werd ondervraagd door de onderzoeksrechter bij het hof van beroep in Casablanca. Deze ondervraging zou verband houden met een onderzoek naar de grote drugszaak waarin verschillende prominente figuren, waaronder Saïd Naciri, voorzitter van voetbalclub Wydad Casablanca en van de prefecturale raad van de metropool namens de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), betrokken zijn.

Lees ook: Latifa Raafat naar buitenland gevlucht door Escobar-zaak?

Volgens een onderzoek van de gerechtelijke politie zou Latifa Raafat hebben verklaard dat Naciri haar thuis in Rabat had bezocht, waar hij Benbrahim ontmoette. Benbrahim zou hebben aangegeven dat de ontmoeting met Naciri gericht was op het coördineren van de handel in meerdere tonnen drugs in 2013.

Abdenbi Bioui wordt beschuldigd van internationale drugshandel en het verstrekken van valse informatie en verklaringen. Er wordt ook beweerd dat hij betrokken was bij het opzetten van een valse aanklacht van geweld, verwonding en diefstal tegen de broer van zijn ex-vrouw, om haar te ontmoedigen een klacht in te dienen wegens vervalsing.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raâfat doet onthullingen over ex-man

De ouders van Samia B., Bioui’s ex-vrouw, zijn ook betrokken bij de zaak en verschenen eveneens als getuigen voor de rechtbank van beroep in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team