Zoeken

"Escobar van de woestijn" slachtoffer moordpoging?

6 februari 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse gevangenisadministratie (DGAPR) heeft formeel ontkend dat de Malinese drugshandelaar, bijgenaamd "de Escobar van de woestijn", die aanvankelijk werd vastgehouden in de gevangenis van El Jadida en later overgebracht naar de lokale gevangenis van Ain Sebaâ, het doelwit was van twee moordpogingen.

"De gevangene is nooit het slachtoffer geweest van een moordpoging of aanval door wie dan ook, en alle beweringen in die zin zijn ongegrond," verklaart de DGAPR in een persbericht. Lhaj Ahmed Benbrahim "heeft nooit een klacht ingediend bij de administratie van de instelling over enige vermeende moordpoging of aanval, gezien hij, net als andere gedetineerden in de instelling, geniet van alle rechten die wettelijk aan hem zijn toegekend," voegt dezelfde bron toe. De DGAPR benadrukt verder dat zij "alle noodzakelijke preventieve veiligheidsmaatregelen neemt om de veiligheid van de gevangenen te waarborgen, als onderdeel van haar beveiligingstaken".

Lees ook: "Escobar van de woestijn": Latifa Raafat dreigt

Lhaj Ahmed Benbrahim, die sinds 2019 vastzat in de gevangenis van El Jadida en onlangs is overgeplaatst naar de lokale gevangenis van Ain Sebaâ, heeft in zijn val 25 mensen meegesleurd, waaronder Said Naciri, voorzitter van Wydad Casablanca, parlementslid van de Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), en tevens voorzitter van de Prefectorale Raad van Casablanca, de president van de regio Oriental, Abdenbi Bioui, lid van het politbureau van de PAM, en Belkassem Mir, voormalig PAM-afgevaardigde in de eerste kamer.

Lees ook: "Escobar van de woestijn": bende stal villa van vrouw parlementslid

Alle verdachten worden vervolgd voor internationale drugshandel, witwassen van geld, onrechtmatige toe-eigening van onroerend goed, in bezit hebben van gestolen voertuigen, en vervalsing en gebruik van vervalste documenten. Ze zijn allen in voorlopige hechtenis geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team