Zoeken

Woede bij Royal Air Maroc over zoekgeraakte bagage

28 januari 2024 - 16:00 - Wereld

©

Een groep van ongeveer 25 Canadese toeristen keerde onlangs terug uit Egypte en Marokko via een vlucht van Royal Air Maroc, maar kwamen zonder hun bagage aan in Canada.

Hun zoektocht naar de vermiste bagage bleek tevergeefs. Zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthaven in Montreal konden geen duidelijkheid bieden over de locatie van de persoonlijke eigendommen van de groep.

Lees ook: Problemen met bagages op luchthaven Mohammed V in Casablanca

Sommige reizigers kregen te horen dat hun bagage nog in Marokko was, terwijl anderen verschillende verklaringen ontvingen. "Ik denk niet meer aan de reis die ik heb gemaakt, ik wil gewoon mijn koffer terug! [...] De ene dag zeggen ze iets, de volgende dag iets anders. We hebben geen enkele informatie," klaagt reizigster Line Vallerand bij TVA Nouvelles, haar frustratie uitend over het gebrek aan samenwerking van Royal Air Maroc.

Lees ook: Europa beslist: handbagage in vliegtuigen moet gratis zijn

De hoop om de bagage terug te vinden was echter nog niet verloren. Dankzij Apples geolokalisatie-instrument ’Air Tag’ werd de bagage van een reiziger gelokaliseerd in een liquidatiecentrum in Montreal op vrijdag 26 januari. "Er waren alleen maar reiskoffers! Er waren geen verkopers, niets. De man was helemaal alleen toen hij de deur voor ons opende [...] We gingen naar binnen en toen we reiskoffers zagen met het label van de vervoerder, begonnen we te zoeken," legt Michel Frigon uit, die naar het door Apple aangegeven adres was gegaan. Hij vond uiteindelijk de reistassen van de meerderheid van de groep in het liquidatiecentrum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team