Zoeken

Paniek op Royal Air Maroc vlucht van Montreal naar Spanje

3 april 2023 - 13:00 - Marokko

©

Honderd kinderen en begeleiders van een sportschool van Montreal hebben vrijdag aan boord van een Royal Air Maroc-vlucht naar Spanje, langer dan een uur moeten wachten, vooraleer ze uit het vliegtuig geëvacueerd konden worden. In totaal heeft de groep 24 uur vastgezeten op de luchthaven.

De jongeren en het personeel zouden vrijdag om 22.00 uur met een vlucht van Royal Air Maroc naar Spanje vertrekken, om daar deel te nemen aan een voetbaltoernooi. Een uur later was het vliegtuig nog niet opgestegen en moest de bemanning de passagiers evacueren wegens een technisch probleem. "We moesten ons haasten. Niemand kon ons de juiste tijd geven. We waren in paniek omdat we veel niet begeleide kinderen bij ons hadden," verklaarde voorzitter José Luis Timoteo van de Montreal Sports School op zaterdag, tijdens een persbriefing op Facebook.

Lees ook: Paniek aan boord van vlucht Marrakech-Manchester (video)

Royal Air Maroc meldde dat de vlucht was opgeschort, zonder de passagiers meer informatie te verschaffen. De passagiers "moesten uitstappen en al hun bagage controleren, maar wisten niet waar ze naartoe moesten of met wie ze contact moesten opnemen", zei Timoteo. De jongeren, tussen 12 en 14 jaar oud, en hun begeleiders, werden uiteindelijk ondergebracht in een hotel van het personeel van de luchthaven van Montreal-Trudeau, maar ook het hotel kreeg geen informatie van Royal Air Maroc.

Lees ook: Paniek aan boord Royal Air Maroc vlucht

De op de luchthaven gestrande groep voetballers en hun begeleiders zouden zich bij een andere groep moeten voegen die via een vlucht van Air Canada reeds naar Spanje was gereisd. De situatie brengt de deelname van het team van Montreal aan het toernooi in gevaar, dat aanstaande zondag in Barcelona van start gaat. Vier wedstrijden van het team werden al afgelast en ook de bussen die waren gehuurd en betaald om de spelers te vervoeren, moesten worden geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team