Zoeken

Royal Air Maroc droomt groot

3 januari 2024 - 12:00 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft grootse plannen onthuld om haar langeafstandsvloot aanzienlijk uit te breiden.

Na de bekendmaking dat Marokko, samen met Spanje en Portugal, het WK-2030 zal organiseren, kondigde Royal Air Maroc aan dat het van plan is om bijna 25 miljard dollar te investeren om haar vloot uit te breiden van 50 naar 200 vliegtuigen tegen het jaar 2034.

Lees ook: Minister onthult prijzensysteem Royal Air Maroc

Als lid van de prestigieuze Oneworld-luchtvaartalliantie streeft Royal Air Maroc ernaar jaarlijks 32 miljoen passagiers te vervoeren en is van plan om honderden nieuwe internationale bestemmingen te verbinden via haar centrale hub in Casablanca, inclusief uitbreidingen in Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Amerika, meldt Arab News.

De focus van Royal Air Maroc ligt op het versterken van haar middellange- en langeafstandsvluchten. De hub in Casablanca zal worden uitgebreid met mini-hubs die alle 12 regio’s van het koninkrijk met elkaar zullen verbinden, wat zal bijdragen aan de ontwikkeling en aantrekkelijkheid van verschillende steden en regio’s. In totaal zullen 46 nieuwe luchtroutes worden gelanceerd met 173 frequenties.

Daarnaast streeft de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij ernaar om haar aanwezigheid in Afrika significant te versterken, met het doel het continent beter te verbinden met Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten door middel van langeafstandsvliegtuigen zoals de Boeing 787-9 Dreamliner.

Lees ook: Ambitieus plan voor Royal Air Maroc

Royal Air Maroc zet ook in op digitale transformatie met innovatieve oplossingen om de algehele klantbeleving te verbeteren. Dit maakt deel uit van een actieplan gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening, van het boeken tot aan het instappen, inclusief afhandelings- en cateringprocessen, zowel op de grond als tijdens de vlucht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team