Zoeken

Verloren bagage: Royal Air Maroc reageert

1 februari 2024 - 21:00 - Marokko

©

Royal Air Maroc heeft uitleg gegeven over de vertragingen bij de aflevering van bagage aan sommige van haar passagiers op vluchten naar Montréal, Canada.

Het Marokkaanse luchtvaartbedrijf wijt de vertraging in de levering van bagage aan de verandering van het controlesysteem voor transferbagage op terminal 1 van het Mohammed V vliegveld in Casablanca, wat heeft geleid tot significante vertragingen in het doorsturen van bagage naar de uiteindelijke bestemming, aldus een persbericht van Royal Air Maroc. Door de dagelijkse vluchten stapelden de vertragingen zich op, wat resulteerde in een aanzienlijke ophoping van bagage in de opslagruimte van de luchthaven van Montréal, die een beperkte capaciteit heeft.

Lees ook: Problemen met bagages op luchthaven Mohammed V in Casablanca

Om deze situatie aan te pakken, heeft Royal Air Maroc tijdelijk gebruik gemaakt van een externe opslagfaciliteit om de claims en leveringen van bagage onder betere omstandigheden en zo snel mogelijk af te handelen. Deze faciliteit is strikt beveiligd en medewerkers van de maatschappij zorgen voor een betrouwbare en veilige levering van de bagage, in overeenstemming met de geldende administratieve procedures, inclusief de identificatie van de bagagereferenties en de identiteit van de eigenaar.

Lees ook: Woede bij Royal Air Maroc over zoekgeraakte bagage

Royal Air Maroc stelt verder een grondige analyse te hebben uitgevoerd naar de oorzaken van deze problemen, zowel intern als in de samenwerking met haar partners in Casablanca en Montréal, om herhaling van dergelijke situaties te voorkomen. De groep belooft een spoedige normalisatie van de bagageafhandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team