Zoeken

WK 2030: een groot stadion in Meknes?

9 maart 2024 - 19:30 - Marokko

©

De stad Meknes hoopt een nieuwe stadion te krijgen voor de Wereldbeker voetbal 2030, die gezamenlijk georganiseerd wordt door Marokko, Spanje en Portugal.

Onderhandelingen met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zijn in volle gang, zo bevestigde parlementslid Jaouad Chami aan de website Al Omk. Een besluit over de bouw van een stadion in Meknes wordt de komende twee weken genomen, aldus Chami. Er wordt momenteel gezocht naar een geschikte locatie voor het mega project, dat met veel enthousiasme wordt ontvangen door zowel de Marokkaanse bevolking als de inwoners van Meknes in het bijzonder.

Lees ook: Grote stadion Tanger krijgt facelift: FIFA-normen en 87.000 plaatsen

De komst van een groot stadion zou een enorme boost betekenen voor de stad Meknes. Naast de prestige die het WK met zich meebrengt, zou het stadion ook zorgen voor economische groei en meer toerisme.

Lees ook: Rabat krijgt gigantisch atletiekstadion

Eerder gaf Marokko al een internationale aanbesteding uit voor de uitrusting van de tribunes van de stadions in Casablanca, Marrakech, Agadir en Fez. De bouw van een nieuw stadion in Meknes past in de ambitie van Marokko om zich optimaal te presenteren als gastland van het WK 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team