Zoeken

Grote stadion Tanger krijgt facelift: FIFA-normen en 87.000 plaatsen

8 februari 2024 - 17:00 - Economie

©

De uitbreidingswerkzaamheden aan het Grote Stadion Ibn Batouta in Tanger winnen aan snelheid. Het stadion, dat aan de internationale normen van de FIFA voldoet, zal zowel de komende Afrika Cup als het Wereldkampioenschap voetbal 2030 hosten, een evenement dat Marokko samen met Spanje en Portugal zal organiseren.

Marokko maakt zich op voor de toekomstige voetbalevenementen, zoals blijkt uit de voortgang van de uitbreidingswerkzaamheden aan het Grote Stadion Ibn Batouta in Tanger. Rue20 vernam van een officiële bron dat de bouw van de lagere tribunes, met een capaciteit van 17.800 toeschouwers, is begonnen na het verwijderen van de atletiekbaan. Volgens dezelfde bron zullen alle stadionfaciliteiten en de omliggende infrastructuur worden gebouwd in overeenstemming met de FIFA-specificaties. Ook wordt er gewerkt aan grote afvoerkanalen voor regenwater en de installatie van moderne verlichting.

Lees ook: Grote stadion van Casablanca: Spanjaarden aan het roer?

De uitbreiding omvat tevens de aanleg van drie trainingsvelden die verbonden zijn met het Grote Stadion, evenals de inrichting van de buitenruimte. Drie bedrijven uit Marokko, Spanje en Duitsland zijn verantwoordelijk voor deze werkzaamheden, die worden gecontroleerd door twee studiebureaus uit Marokko en Duitsland, onder toezicht van een Marokkaanse architect. Na voltooiing zal het overdekte stadion een totale capaciteit hebben van 87.000 toeschouwers en beschikken over een eregalerij met 75 VIP loges.

Bladna.nl