Zoeken

Onverwachte gast: vos gespot in straten Casablanca (video)

10 december 2023 - 11:00 - Marokko

©

In de wijk Salmia 2 in Casablanca werden bewoners verrast door een onverwachte bezoeker: een rondzwervende vos. De vos, met zijn opvallende rood-grijze vacht, werd ’s nachts gefilmd terwijl hij door de straten van de wijk dwaalde.

De persoon die de video maakte, stelde twee theorieën voor over de herkomst van het dier: het zou ofwel uit de nabijgelegen begraafplaats Al Ghofrane kunnen komen, ofwel uit "Hay Nassr", een semi-stedelijk gebied met veel verlaten plekken. De inwoner van de wijk verwacht uitleg van de lokale autoriteiten, die volgens hem geen actie hebben ondernomen. Hij gelooft dat het om een jonge vos gaat.

Lees ook: Ezel week na aardbeving levend uit puin gehaald in Marokko

De organisatie Casablanca Baïa, verantwoordelijk voor de herorganisatie en het beheer van openbare diensten zoals ongediertebestrijding, insectenbestrijding, desinfectie en het vangen van rondzwervende dieren, heeft ook niet gereageerd op verzoeken om opheldering over deze zaak.

Lees ook: Marokkaans gerecht in wereld top-10

Het bezoek van de vos aan de metropool heeft op sociale media voor amusement gezorgd, maar het roept ook vragen op over de aanwezigheid van wilde dieren in stedelijke gebieden en de verantwoordelijkheden van lokale autoriteiten in dergelijke situaties.

Bladna.nl