Zoeken

Casablanca "schenkt" 60.000 flats om sloppenwijken uit te roeien

21 mei 2024 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten willen de sloppenwijken in Casablanca opruimen voor de start van het WK 2030, dat wordt georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal.

Meer dan 60.000 appartementen worden ter beschikking gesteld van de bewoners van de sloppenwijken, meldt Hespress. De autoriteiten van Casablanca, de gemeenteraad, de regionale raad van Casablanca-Settat, het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijk Beleid en andere belanghebbenden zullen een kaderverdrag ondertekenen om de hervestiging mogelijk te maken.

Lees ook: Casablanca: minister kondigt einde sloppenwijken aan

De sloopacties in het kader van het programma "Steden zonder sloppenwijken", dat in 2004 van start ging, zijn er tot nu toe niet in geslaagd Casablanca van sloppenwijken te bevrijden. De stad herbergt de grootste sloppenwijk van het koninkrijk, in Rahmna in het district Sidi Moumen, evenals kleinere sloppenwijken zoals die in de wijk Al-Hassani.

Lees ook: Grootste sloppenwijken Salé afgebroken, gezinnen opnieuw gehuisvest

Volgens recente gegevens van Fatima Zahra Mansouri, minister van Volkshuisvesting, Stedelijke Ontwikkeling en Stedelijk Beleid, leven er nog steeds zo’n 150.000 families in sloppenwijken. In totaal zijn al 300.000 families hervestigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team