Zoeken

Westerse landen waarschuwen voor ontvoeringen en aanslagen in Tindouf

22 februari 2024 - 14:00 - Wereld

©

Groot-Brittannië heeft een waarschuwing uitgestuurd voor reizen naar Tindouf, de thuisbasis van de Polisario-milities en hun leiderschap, die door Algerije worden beschermd. Eerder deden de Verenigde Staten en Spanje hetzelfde, en riepen hun burgers op om de regio te mijden.

Het Britse Foreign Office heeft maandag zijn landenrisico-lijst bijgewerkt en adviseert Britse burgers nu om af te zien van reizen naar een gebied van 30 kilometer rond Tindouf, inclusief de strook die Algerijns grondgebied scheidt van de bufferzone. Ook een ander gebied van 30 kilometer bij de grenzen van Algerije met Libië, Mauritanië, Niger, Tunesië en Mali wordt afgeraden. Deze waarschuwing is geldig tot 28 februari, de datum van de "Marathon van de Sahara".

Lees ook: Rapport waarschuwt voor een mogelijke oorlog tussen Marokko en Algerije

De Britse autoriteiten vrezen met name ontvoeringen en aanslagen op westerse belangen. Eerder waarschuwden de Verenigde Staten al voor soortgelijke gevaren in Tindouf, met een waarschuwing die geldig is tot 15 maart. Ook Spanje heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor Tindouf, in aanloop naar de "Marathon van de Sahara" waaraan buitenlandse atleten die de separatistische ideologie steunen, zullen deelnemen.

Lees ook: Verenigd Koninkrijk waarschuwt vakantiegangers in Marokko (Saïdia)

Burgers van deze drie landen die zich ondanks de waarschuwingen toch in de regio bevinden, worden aangeraden om een ​​aantal veiligheidsmaatregelen te nemen en extra waakzaam te zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team