Zoeken

Spanje waarschuwt burgers voor reizen naar Marokko

13 juni 2024 - 18:50 - Wereld

©

Spanje adviseert haar burgers om om veiligheidsredenen niet naar bepaalde gebieden in Marokko te reizen.

Hoewel Marokko over het algemeen een veilig land is, kampt het met enkele veiligheidsuitdagingen, aldus het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Reizigers wordt afgeraden om naar een aantal gebieden in het koninkrijk te gaan. Reden hiervoor is "de instabiliteit in de Sahel-regio en de mogelijkheid van terroristische aanslagen of gewelddadige aanvallen op westerse belangen en burgers op wegen en in openbare plaatsen."

Lees ook: Britse experts waarschuwen toeristen in Marokko

Volgens Infobae adviseert het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in het bijzonder om militaire zones, waar het verboden is om foto’s te maken, Woestijngebieden zonder bewegwijzering en gebieden in de buurt van de Algerijnse grens te vermijden. Voor afgelegen plattelandsgebieden wordt aangeraden om in meer dan één voertuig te reizen, bij voorkeur terreinwagens.

De Spaanse autoriteiten waarschuwen ook voor reizen naar het Rifgebergte, met name de regio van Ketama, die als risicovol wordt beschouwd "vanwege de aanwezigheid van personen die soms aandringend proberen hasj te verkopen aan buitenlandse toeristen". Om die reden "beveelt het ministerie ten zeerste aan om in groepen en overdag te reizen" in deze gebieden.

Lees ook: VK waarschuwt opnieuw voor reizen naar Marokko

De andere steden en regio’s van Marokko vormen geen risico voor reizigers, benadrukt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het adviseert reizigers wel om waakzaam te zijn voor diefstallen met geweld, vooral in grote steden. Tot slot waarschuwt het ministerie voor de risico’s van aardbevingen en overstromingen en dringt het er bij reizigers op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team