Zoeken

Rapport waarschuwt voor een mogelijke oorlog tussen Marokko en Algerije

20 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Het Spaanse Koninklijke Instituut Elcano, een autoriteit op het gebied van buitenlands beleid, waarschuwt voor 2024 vanwege een mogelijke oorlog tussen Marokko en Algerije.

In een rapport gewijd aan het Spaanse buitenlands beleid voor het jaar 2024, benadrukt het instituut dat er geen tekenen zijn van afname van de spanningen tussen Algerije en Marokko.

Lees ook: Algerije voert mediaoorlog tegen Marokko

Het rapport brengt de zorgwekkende wapenwedloop tussen de twee landen onder de aandacht, een teken van toenemende vijandigheid die zou kunnen escaleren tot een open conflict. Deze situatie baart zowel Spanje als de Europese Unie zorgen, aangezien de stabiliteit van de Arabische Maghreb cruciaal is voor hun eigen veiligheid en stabiliteit.

Lees ook: Marokko beschuldigd van voeren drugsoorlog tegen Algerije

Het Elcano Instituut beperkt zich niet tot het schetsen van een somber beeld, maar roept op tot actie. Madrid en andere Europese hoofdsteden moeten alle mogelijke middelen inzetten om deze tikkende tijdbom te stoppen. Diplomatie staat meer dan ooit op de voorgrond om een rampscenario te voorkomen dat de toch al precaire situatie in de Sahellanden, die regelmatig worden opgeschrikt door staatsgrepen en politieke crises, zou verergeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team