Zoeken

Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar Marokko af

14 april 2024 - 22:30 - Marokko

©

Het Verenigd Koninkrijk heeft Marokko, Algerije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië toegevoegd aan de lijst van landen die Britse staatsburgers in deze periode moeten vermijden vanwege het verhoogde risico op aanslagen. De waarschuwing komt te midden van het escalerende conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas.

Op vrijdag adviseerde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken (Foreign Office) haar burgers om niet te reizen naar 18 landen, waaronder Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Algerije, Koeweit, Saoedi-Arabië, Tunesië, Libië, Jordanië, Libanon, Bahrein, Syrië, Irak en Qatar.

Lees ook: Israël raadt reizen naar Marokko sterk af

De nieuwe waarschuwing is ingegeven door de toegenomen dreiging van terroristische aanslagen als gevolg van de oorlog in Gaza en de gespannen betrekkingen tussen Israël en Iran. Iran lanceerde meer dan 300 drones en raketten op Israël in de nacht van zaterdag op zondag, als represaille voor een Israëlische aanval op zijn consulaat in Damascus.

Lees ook: Canada raadt onderdanen aan om "voorzichtig" te zijn in Marokko

Marokko is een populaire toeristenbestemming voor Britten. Het Verenigd Koninkrijk is een van de belangrijkste bronlanden van toeristen voor Marokko, na Frankrijk. Marrakech, Essaouira en Agadir, die allemaal directe vluchten hebben met Britse steden, behoren tot de favoriete bestemmingen voor Britse vakantiegangers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team