Zoeken

Wereld-Marokkanen slachtoffer sextortion, daders veroordeeld

12 september 2020 - 18:40 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in El Jadida heeft deze week twee oplichters tot één jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de seksuele chantage van tientallen mensen.

Al Massae bericht dat de meeste slachtoffers van de twee jonge oplichters in het buitenland wonende Marokkanen zijn. De slachtoffers werden op internet in vertrouwen gebracht en overtuigd om intieme beelden van zichzelf te delen. De beelden werden vervolgens gebruikt om hen af te persen.

Tientallen klachten werden bij de politie ingediend en leidden uiteindelijk tot de identificatie en arrestatie van de twee verdachten.

Onderzoek toonde aan dat de hoofdverdachte valse accounts gebruikte en zich als een jonge vrouw voordeed om de slachtoffers online te verleiden. De twee chanteerden sinds 2014 mensen op deze manier. Ruim tachtig slachtoffers werden in de val gelokt.

De hoofdverdachte ontkende de hele zaak, maar zijn medeplichtige gaf de afpersingen toe en houdt vol dat hij enkele belast was met het ophalen van het geld bij geldtransferagentschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team