Zoeken

Marokko: sextortion organisatie opgerold voor oplichten celebs

8 augustus 2020 - 20:40 - Marokko

©

Een organisatie gespecialiseerd in de seksuele chantage van beroemdheden en hoge ambtenaren is door de politiediensten in Salé en Martil opgerold.

Assabah bericht dat de politie de organisatie op het spoor was gekomen na een klacht van een hoge ambtenaar van het ministerie van Vervoer in Salé. De ambtenaar vertelde dat hij het slachtoffer was van chantage.

Een gezamenlijke operatie van de politiediensten van Salé en Martil leidde tot de arrestatie van meerdere leden van de bende. De leider van de groep bleef echter onvindbaar.

Met de hulp van de diensten van de DGSN kon het bankrekeningnummer van de hoofdverdachte worden achterhaald. De man werd gelokaliseerd en gearresteerd. Het gaat om een recidivist die al bekend stond voor oplichting, chantage en bedreigingen in Agadir, Marrakech, Kenitra, Laayoune, Errachidia, Sefrou, Casablanca, Khouribga en Tetouan.

Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werd onder meer een mobiele telefoon met pornografische video’s in beslag genomen voor analyse. De politie hoopt dankzij de beelden andere slachtoffers te identificeren.

Twee andere leden van de bende, waaronder een jonge vrouw, waren al in juli gearresteerd. De bende gebruikte valse profielen en foto’s op sociale media om de slachtoffers in de val te lokken. Eenmaal hun vertrouwen gewonnen werden de slachtoffers gechanteerd met intieme foto’s en video’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team