Zoeken

Strenge celstraf voor drie "Ouled Lefchouch" in Casablanca

27 februari 2021 - 15:20 - Gemeenschap

©

Drie "Ouled Lefchouch" zijn door het hof van beroep in Casablanca tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Allen werden vervolgd voor het oprichten van een criminele bende, groepsverkrachting, gijzeling, identiteitsdiefstal, sextortion en foltering.

De verdachten werden gearresteerd na meerdere jonge meisjes via het officieel account van een bekende nachtclub op de zeedijk van Ain Diab in Casablanca in de val te hebben gelokt. De drie hadden het account gehackt.

Meerdere jonge meisjes vielen in de val en werden vervolgens verkracht en met messen bedreigd in een pand op de Boulevard Ghandi. Assabah schrijft dat de verkrachtingen werden gefilmd waarna de beelden werden gebruikt om de slachtoffers te chanteren.

De drie verdachten deden ook regelmatig een beroep op kleine criminelen om de slachtoffers te bedreigen zodat ze zouden zwijgen over de misbruiken. De drie ontkenden alle feiten tijdens hun proces maar er waren genoeg bewijzen van hun betrokkenheid bij de verkrachtingen.

Uiteindelijk besloot de hoofdverdachte schuldig te pleiten. Hij gaf toe zeven jonge meisjes te hebben misbruikt. De politie is nog op zoek naar de video’s die door de drie werden gemaakt tijdens de gijzelingen en misbruiken. Naast een gevangenisstraf van 15 jaar elk, moeten de verdachten ook een schadevergoeding van 270.000 dirham betalen aan drie van de slachtoffers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team