Zoeken

Wereld-Marokkaan met de fiets naar Mekka

24 mei 2023 - 23:00 - Wereld

©

Een 41-jarige Franse schrijver van Marokkaanse afkomst heeft Frankrijk per fiets verlaten om naar Mekka te fietsen, met als hoofddoel sensibilisering met betrekking tot de opwarming van de aarde.

Nabil Ennasri verliet Frankrijk op 22 april om naar Mekka te fietsen en is net aangekomen in Turkije na een tocht van 2850 kilometer en na 10 verschillende landen te hebben doorkruist. "Mijn eerste doel is de opwarming van de aarde uit te leggen, het is heel belangrijk voor onze kinderen en toekomstige generaties. Mijn tweede doel is om naar Mekka te gaan door de oude traditie nieuw leven in te blazen. Ik wil de traditie om de fiets te nemen doen herleven. Als je te paard, te voet of op de fiets naar Mekka gaat, voel je niet dezelfde emoties als wanneer je vliegt. Je leert jezelf beter kennen," vertelde hij aan Anadolu.

Lees ook: Jasper en Herre met de tandem van Groningen naar Marokko

De opwarming van de aarde is een groot probleem "voor onze generatie", zegt Nabil. "Het is belangrijk voor mij om de natuur en onze wereld te beschermen en dit ook uit te leggen aan de moslimgemeenschap. Ik denk dat er een misverstand bestaat over de opwarming van de aarde, mensen begrijpen niet waar het over gaat," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Haagse Ali fietst naar Marokko om zijn overleden broer te eren

De schrijver is van plan om van Turkije naar Jordanië te vliegen. Eenmaal in Jordanië zal hij zijn reis per fiets voortzetten. Met de fiets naar Mekka gaan is voor Nabil een manier om een traditionele en zelfs familiale praktijk te beleven. "Dit was niet alleen 200 jaar geleden het geval, maar ook 50 jaar geleden. Sommige van mijn familieleden reisden ook te voet. Het kan maanden of zelfs jaren geduurd hebben. Sommigen verloren hun leven tijdens de reis. Als ik aan die tijd denk, vind ik kracht in mezelf: je voelt de pelgrimstocht beter als je een reis per fiets maakt die weken duurt in plaats van in een paar uur met het vliegtuig."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team