Zoeken

Haagse Ali fietst naar Marokko om zijn overleden broer te eren

3 mei 2023 - 18:00 - Wereld

©

Toen zijn broer Wally, die schizofrenie en blaaskanker had, een jaar geleden overleed besloot gedragsdeskundige Ali Al Hadaui om met de fiets naar Marokko te rijden vanaf Den Haag. Hij wil zijn broer eren door geld in te zamelen voor de Hersenstichting, om ervoor te zorgen dat er onderzoek kan worden gedaan naar schizofrenie.

Ali Al Hadaui is er klaar voor: "Ik ga 3000 km fietsen naar Marokko vanwege mijn broer, die in april 2022 is overleden". Met zijn actie wil hij er ook voor zorgen dat het taboe op mentale aandoeningen wordt doorbroken. Hij verliet zijn thuis op 1 mei voor een fietstocht van 32 dagen met tussendoor acht rustdagen, "en eenmaal aangekomen in Marokko ga ik een paar dagen bijkomen".

Lees ook: Van België naar Marokko, 4000 km fietsen voor het goede doel

De spanning was bij zijn vertrek zeer voelbaar, met name zijn kinderen zeggen dat ze hem gaan missen. "Mijn zoon spreekt regelmatig uit dat hij mij gaat missen. Maar hij mag mij elke dag bellen, zo vaak als hij wil", vertelde Ali aan Den Haag FM.

Lees ook: Jurjen reist met fiets van overleden vader naar Marokko

Ali wilde één euro per kilometer ophalen met zijn fietstocht en dat is hem ook gelukt. "Ik zit nu op ruim 6000 kilometer en mensen blijven geven". Doneren kan nog steeds via de GoFundMe website. "Het voelt als een mini-wonder om te ervaren hoe gul mensen kunnen zijn, mensen die Wally niet hebben gekend maar toch de portemonnee opentrekken. Deze mensen zullen in gedachten en in mijn hart meefietsen, en geloof me, ze maken mijn fiets, de aanhanger, mezelf en mijn reis een stukje lichter!", schreef hij over de inzameling op zijn Instagram-pagina: ’Fietsenvannederlandnaarmarokko’. Daar kan je ook zijn reis volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team