Zoeken

Groningse tandemduo na 2 maand in Marokko aangekomen

22 juni 2023 - 09:00 - Wereld

©

Herre en Jesper besloten voor het plezier ongetraind en met een tandem van Groningen naar Marokko te fietsen. Meer dan 3000 kilometer en twee maanden later hebben ze, tegen alle verwachtingen in, hun doel bereikt.

Herre en Jesper, beide 18 jaar oud, stapten op 1 mei in Groningen op de tandem met de intentie om naar Marokko te fietsen. Hun avonturen kon je volgen op de TikTok-pagina @metdetandemnaarmarokko. Daarop valt te zien dat veel mensen aanvankelijk twijfelden of ze het wel zouden halen en zelf wisten ze het eigenlijk ook niet zeker. Twee maanden later is het zo ver, ze bereikten hun doel zonder al te veel pech, behalve dan dat hun tandem het begaf. "De laatste dag is ’ie echt helemaal kapotgegaan", vertelt Herre in het NPO 2 radioprogramma Jan-Willem Start Op.

Lees ook: Jasper en Herre met de tandem van Groningen naar Marokko

"Bij de douane vroegen ze gisteren ook: ’Hoezo hebben jullie een kapotte fiets mee?’ Toen zeiden we: ’Die moeten we gewoon meenemen naar Marokko’, verder kregen we geen vragen. Die fiets moest gewoon Marokko bereiken."

Lees ook: Haagse Ali fietst naar Marokko om zijn overleden broer te eren

De vrienden konden tot hun spijt niet lang in Marokko blijven. Ze vlogen na één dag alweer terug naar Nederland. "Iedereen is hier heel gastvrij, het is een heel leuk land, wil hier heel graag blijven", vertelt Herre. "Maar we hebben allebei dingen in Nederland, waarvoor we terug moesten. Deze reis is al veel te lang doorgelopen en op een gegeven moment moet je dan een grens trekken. De missie is gelukt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team