Zoeken

Jasper en Herre met de tandem van Groningen naar Marokko

10 mei 2023 - 17:00 - Wereld

©

Jasper en Herre stapten afgelopen week in Groningen samen op de tandem voor een lange reis, die ze voor een groot deel vastleggen op TikTok. De twee zitten inmiddels in Frankrijk, maar hun uiteindelijke doel is Marokko.

"Veel mensen twijfelen of we het gaan halen. En we weten het zelf eigenlijk ook niet zeker. We gaan het gewoon proberen. Wil je erachter komen of we het gaan halen? Dan moet je ons volgen op TikTok", zegt een van hen in een eerste video, die begin deze week op de TikTok-pagina @metdetandemnaarmarokko werd gepost.

Lees ook: Haagse Ali fietst naar Marokko om zijn overleden broer te eren

Mensen maken veel grappige opmerkingen over het avontuur van de twee jongens, maar ze worden ook aangemoedigd. "Ik hoop oprecht dat het jullie gaat lukken, succes!" Iemand vraagt hen ook of ze het laatste deel van de reis met de waterfiets gaan afleggen. "Eerlijk, we weten niet eens welke boot en waar. We fietsen eerst gewoon naar het zuiden en we zien wel", klinkt het antwoord. De TikTok-pagina heeft inmiddels al ruim 50.000 volgers en de video’s worden goed bekeken en gedeeld, schrijft het Nederlands Dagblad.

Lees ook: Rachid fietst van Brussel naar Marrakech om kankerpatiënte te helpen

Op de eerste fietsdag hebben Jasper en Herre 108 kilometer afgelegd na een soepele tocht. Hun plan was om in Zwolle zo goedkoop mogelijk te overnachten en daarom besloten ze aan te bellen bij een grote villa om te vragen of ze in de grote tuin mochten kamperen. En dat mocht! "De gastheer en gastvrouw gaan even tennissen, dus ze laten ons anderhalf uur alleen en bieden ons een koelkast vol koud bier aan", vertelden ze op TikTok. In België aangekomen klonk het tweetal nog enthousiaster. "We zijn gewoon verder gekomen dan Nederland!" De twee zitten intussen nog wat verder, in Frankrijk!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team