Zoeken

Van België naar Marokko, 4000 km fietsen voor het goede doel

2 mei 2023 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

M’hammed heeft op 59-jarige leeftijd besloten om met de fiets van Aat in België naar Marokko te reizen, met als belangrijkste doel geld in te zamelen voor de Alzheimer Liga, een vereniging die Alzheimer-patiënten, hun familieleden en professionals die de patiënten behandelen steunt.

"Ik heb dit idee al meer dan twintig jaar in mijn hoofd", zegt M’hammed El Mounaim, een ingenieur van opleiding, tegen SudInfo. "Ik heb eindelijk besloten om dit project om te zetten in werkelijkheid, nu de kinderen groot zijn." M’hammed, die jarenlang een carwash in de stad beheerde, heeft zich goed voorbereid op zijn fietstocht. "Ik train sinds juli, toen ik stopte met werken. Sindsdien fiets ik gemiddeld ongeveer 45 km per dag. Ik had wat tijd nodig om aan de fiets te wennen en om te trainen. Ik ben klaar. Investering is geen obstakel. Als je plannen hebt, is het belangrijk om te beginnen."

Lees ook: Jurjen reist met fiets van overleden vader naar Marokko

M’hammed vertrok op woensdag 26 april uit Aat en zal naar verwachting binnen anderhalve maand in Marokko aankomen. "Mijn reis gaat door Frankrijk, Spanje en Marokko. Ik weet nog niet waar ik mijn reis zal eindigen. Ofwel stop ik in Benslimane, mijn geboortestad, op 60 km van de hoofdstad Rabat, ofwel in Agadir. Het hangt af van mijn conditie. Ik zal tussen de 3500 en 4000 km moeten afleggen, als er geen omweg is. Wat betreft mijn accommodatie, geef ik de voorkeur aan campings of vakantiehuizen." Het doel van deze fietstocht genaamd "Momo op de fiets", is om 4000 euro in te zamelen voor de Alzheimer Liga.

Lees ook: Rachid fietst van Brussel naar Marrakech om kankerpatiënte te helpen

Zijn volgers op sociale media worden uitgenodigd om één kilometer te sponsoren voor één euro. "In mijn dorp in Marokko is mijn oma aan deze ziekte gestorven. Ik ben erg bang voor deze ziekte. Het is een lijden voor de patiënten, maar ook voor hun familieleden. Ik wilde dit project doen voor het goede doel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team