Zoeken

Wedstrijd Marokko-Tanzania: Algerijnse coach uit ernstige beschuldigingen

16 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

Adel Amrouche, de Algerijnse coach van het Tanzaniaans elftal, heeft serieuze beschuldigingen geuit tegen de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

De coach beschuldigt de FRMF ervan zijn invloed binnen de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) te gebruiken om scheidsrechters voor de wedstrijden van de Atlas Leeuwen te kiezen. Deze beschuldigingen komen terwijl Marokko op woensdag een eerste Afrika Cup-wedstrijd tegen Tanzania speelt.

Lees ook: Afrika Cup 2024: Algerijnse televisie boycot wedstrijden Marokko

In een uitzending op een Algerijnse televisiezender verklaarde Amrouche dat het Marokkaans elftal gewend is om de scheidsrechters voor hun wedstrijden te kiezen, vanwege de invloedrijke positie van de Marokkaanse voetbalbond binnen de CAF. Deze verklaringen hebben voor opschudding gezorgd in de voetbalwereld.

Amrouche gaf aan dat zijn Tanzaniaanse team voorbereid moet zijn op een ’bedrog’ van de Marokkaanse tegenstander. Hij erkent dat de Atlas Leeuwen op papier sterker zijn dan de Tanzaniaanse ’Taifa Stars’. "Marokko is momenteel een dominante kracht in het voetbal en beheert de zaken van het Afrikaanse voetbal," benadrukte hij, maar voegde eraan toe dat geen enkele coach een wedstrijd voorbereidt met de verwachting te verliezen.

Lees ook: Djamel Belmadi: "Walid Regragui is een voorbeeld"

In de laatste confrontatie in november, verloor Tanzania thuis met 0-2 van Marokko in de kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap voetbal 2026.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team